Psykiske problematikker

Psykiske problematikker

 

Når vi forstår noget som en diagnose eller et mærkat, kan mange føle sig fastlåst som syg. Jeg foretrækker derfor, at man forstår det som ubalancer i livet og noget, man kan ændre ved.

Selvfølgelig er der grundlæggende og medfødte  træk, der er svære at ændre ved. Det kan f.eks. være øget sensitivitet, autistiske træk og ADHD; men for mig at se er de grundlæggende følsomheder noget, man kan lære at leve med og må og skal tilpasse sig. Modsat skal man være klar over, at de grundlæggende følsomheder også bliver mere udtalte, når vi er i ubalance i vores liv.

Måske skal der ændres på nogle ydre eller indre forhold. Måske skal der bearbejdes nogle oplevelser eller relationer, eller måske skal man forstå og se anderledes på problematikken?

Det kan derfor være godt at gå til en psykolog, der hjælper dig med at se livet mere klart – både udefra og indefra -, og så det bliver tydeligere, hvad der skaber og vedligeholder balancer og ubalancer i dit liv.

Natur terapi med en samtale ved stranden

Stress, angst og depression

Stress, angst og depression er de typiske tegn på ubalancer i et menneskes liv. Enten er de ubalancer indeni, udenom eller begge dele i et givent menneskes liv.

 Ofte vil der være en sygemelding i studielivet, arbejdslivet eller måske en fyring grundet stress, angst eller depression, hvilket selvfølgeligt kan fylde rigtig meget, for hvordan kommer man godt videre i sit liv? 

Ud over at have stress, angst og/eller depression i sit liv kan disse tre store kategorier ofte påvirke andre områder.

Her tænker jeg på psykologiske ubalancer, så som skyld, dårlig samvittighed, dårligt selvværd, ensomhed, vrede, spiseforstyrrelse, et misbrug, selvmordstanker eller for meget tænkning.

De kan også skabe fysiologiske problemer så som overvægt, afhængighed, dårlig søvn, træthed, hovedpine og mange andre forskellige kropslige spændinger.

Ud over psyken og kroppen, så påvirkes relationer til partner, forældre eller børn næsten altid på en negativ og dårlig måde.

Det er en større proces at belyse og ændre på dette. Der er et stort hjemmearbejde forbundet med at balancere dette igen. 

Det er dog aldrig for sent at gå i gang med denne proces. Jeg lover dig, at der kan komme balance i dit liv igen. Nogle få samtaler med en terapeut igangsætter ofte mange ringe i vandet, så mange områder i dit liv hurtigt påvirkes og balanceres bedre.

Jeg har erfaring med børn og unge fra 14 års alderen af.

Kontakt

Om Rikke Rodam

Her kan du læse mere om mig:

Om Indehaver

Behandlingsformer

Her kan du læse mere om min behandling:

Behandlingsformer

Priser og booking

Her kan du læse mere om priser og booke en tid:

Priser og booking

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort